Avui diumenge, l’activitat assistencial de l’Hospital Universitari de Bellvitge és l’habitual en un festiu, segons informa la Direcció del centre.

L’Hospital Universitari de Bellvitge continua treballant per fer front al brot de gastroenteritis detectat el divendres entre els professionals del centre i relacionat probablement amb el consum d’aliments en la cafeteria del centre.

Segons ha expressat la direcció de l’hospital, la professionalitat i disponibilitat de la plantilla del centre ha permés mantenir plenament la cobertura assistencial.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), amb la col·laboració de l’Hospital de Bellvitge, està ultimant la investigació epidemiològica per determinar el possible origen i l’agent causal del brot, que apunta a una contaminació vírica d’algun dels aliments servits a la cafeteria. El dilluns 15 de maig, l’ASPCAT aportarà noves dades en aquest sentit. D’altra banda, s’han fet actuacions d’inspecció alimentària per valorar les instal·lacions, la higiene, la manipulació dels aliments i els autocontrols duts a terme per l’establiment.

El recompte oficial d’afectats, realitzat divendres, es manté en 190 persones. Amb posterioritat, s’ha detectat un nombre baix de casos addicionals. Demà dilluns esperem poder informar d’un nou recompte complet. No hi constància de cap pacient afectat. Tots els afectats han presentat amb una simptomatologia lleu i de poca durada de nàusees, vòmits i diarrea. La majoria d’afectats ha evolucionat favorablement en poques hores. Cap d’ells ha requerit hospitalització.

El Servei d’Urgències de l’Hospital i els Serveis de Vigilància Epidemiològica de l’ASPCAT estan alertats per tal de detectar altres possibles casos que poguessin estar associats i, fer-ne la investigació oportuna per tal de confirmar o no la seva relació amb el brot.

No es descarta que puguin aparèixer més afectats en els propers dies ateses les característiques de transmissió del virus. Per la forma de transmissió i per la poca quantitat de partícules virals necessàries per causar malaltia és fàcil que apareguin més malalts entre els convivents d’un cas.

Per això, són bàsiques les mesures de control i prevenció de nous casos. En aquest sentit, s’han reforçat les recomanacions al personal de l’hospital d’extremar les mesures d’higiene com el rentat de mans.

14 de maig de 2017

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email