El 19 d’octubre, la Unitat Funcional de Càncer de Mama de l’HUB i l’ICO va commemorar el Dia Internacional del Càncer de Mama amb una jornada adreçada a pacients i familiars, que es va celebrar a la sala d’actes de l’Hospital Duran i Reynals.

La Unitat Funcional de Mama de l’HUB-ICO celebra el dia internacional de la malaltia amb una jornada per a pacients i familiars

En la jornada, titulada Detecció precoç més tractament més investigació, la fórmula per combatre el càncer de mama, van intervenir la Dra. M. Jesús Pla, coordinadora de la Unitat Funcional de Mama; el Dr. Josep M. Borràs, director del Pla director d’Oncologia, i el Dr. Ander Urruticoechea, cap de la Unitat d’Atenció al Càncer de Mama de l’ICO.

En l’acte, es van presentar dades sobre la supervivència en càncer de mama a Catalunya i sobre les novetats en la investigació d’aquesta patologia. També es van projectar els vídeos Una dona a la Unitat Funcional de Mama i El final del procés del càncer de mama, i les pacients van poder exposar una sèrie de dubtes als experts sobre la malaltia.

La Unitat Funcional de Càncer de Mama de l’HUB i l’ICO és la més antiga de l’Estat i la que té un major volum de pacients de Catalunya. Està integrada per 24 membres, que són ginecòlegs, cirurgians plàstics, radiòlegs, anatomopatòlegs, oncòlegs mèdics, oncòlegs radioteràpics, infermeres, psicooncòlegs i personal d’administració, tots ells especialitats en la patologia mamària.

Des de la seva creació, ha tractat unes 6.500 dones. Realitza unes 1.000 primeres visites anuals, de les quals es confirma un càncer en unes 460, i té unes 5.500 pacients en seguiment.

L’abordatge multidisciplinari i la integració de recerca i assistència ofereixen una major supervivència i qualitat de vida a les pacients. Actualment, més del 80 % de les pacients sobreviuen a la malaltia als deu anys, uns resultats que són equiparables als d’Estats Units i els països europeus més avançats.

Tres de cada quatre dones amb un tumor al pit poden beneficiar-se de cirurgia conservadora i, per tant, mantenir la mama. D’altra banda, en el grup de pacients a les quals s’ha de practicar una mastectomia, a més del 80 %, se’ls practica una reconstrucció immediata.

Novembre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email