La Unitat Funcional d’Oncologia Ginecològica, formada per professionals de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), ha elaborat la primera edició del Protocol sobre el Tractament multidisciplinari del càncer de vulva.

Aquesta és una patologia que afecta anualment dues de cada 100.000 dones. El document en defineix el procés de diagnòstic, estadificació, tractament i seguiment a llarg termini.

L’objectiu de la publicació és plantejar la mateixa estratègia terapèutica en les pacients amb càncer de vulva que arribin a través de l’ICO, l’HUB o els hospitals comarcals de la xarxa d’atenció oncològica.

Podeu accedir al protocol clicant aquí.

L’elaboració i coordinació del protocol ha anat a càrrec de la Dra. Susanna Marín, coordinadora de la Unitat Funcional d’Oncologia Ginecològica.

A més, ha contribuït a la seva elaboració un comitè format pel Dr. August Vidal (Servei d’Anatomia Patològica), la Dra. Ana Sánchez (Institut de Diagnòstic per la Imatge), la Dra. Lola Martí Cardona (Servei de Ginecologia), el Dr. Marc Barahona (Servei de Ginecologia), la Dra. Bea Pardo (Servei d’Oncologia Mèdica), el Dr. Miguel Gil (Servei d’Oncologia Mèdica) i la Sra. Cinta Bellobí, infermera gestora de casos de la Unitat.

Ha estat editat, en format digital, per l’Àrea de Comunicació i Audiovisuals de l’HUB. També se n’ha editat una guia ràpida en paper. Es preveu la seva revisió i actualització amb una periodicitat de 3 anys.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email