La premsa es fa ressò del nou protocol d’actuació en obesitat mòrbida

La Unitat de Cirurgia Bariàtrica de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que dirigeix el Dr. Carles Masdevall, ha estat seleccionada recentment per participar en el Bariatric Mapping Study, un treball d’abast europeu que avalua l’impacte de la cirurgia bariàtrica en la qualitat de vida dels pacients obesos.

Coincidint amb això, aquesta mateixa Unitat ha protagonitzat aquesta setmana una extensa informació del diari La Vanguardia que s’ha fet ressò de l’elaboració per part d’especialistes de l’HUB del nou protocol d’actuació en obesitat mòrbida. Podeu llegir aquesta notícia clicant aquí.

El Bariatric Mapping Study és un treball dirigit pel Dr. Sauerland, de Colònia (Alemanya) consistent en la realització d’una enquesta de qualitat de vida coneguda com a BAROS als pacients intervinguts d’obesitat a fi d’avaluar l’impacte que la intervenció ha tingut en la seva qualitat de vida.

La participació en aquest estudi constitueix un nou reconeixement al prestigi i àmplia experiència dels equips quirúrgics del nostre centre i concretament, en aquest cas, de la Unitat de Cirurgia Bariàtrica.

Aquest prestigi s’ha reflectit també en la informació del diari La Vanguàrdia, on, en el marc de l’actual interès dels mitjans de comunicació per aquest tipus de cirurgia arran de la mort de tres pacients intervinguts en diverses clíniques privades, s’explica com l’Hospital Universitari de Bellvitge és un centre de referència en aquesta matèria i realitza un treball de revisió contínua dels protocols a fi d’optimitzar al màxim aquest procediment quirúrgic, que no està exempt de riscos però implica també importantíssims beneficis per a la salut de les persones en què està indicat.

La unitat que dirigeix el Dr. Masdevall destaca per la seva àmplia experiència en el tractament de l’obesitat. Amb més de 1.300 pacients intervinguts des de l’any 1990, té una de les sèries de pacients intervinguts més àmplies de tot l’Estat espanyol.

Hospital Bellvitge :: eHUB :: Bariatric Mapping Study

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email