La Societat Espanyola de Cardiologia posa en marxa un nou programa d’insuficiència cardíaca aguda

En el marc de la Setmana Europea de la Insuficiència Cardíaca, s’ha posat en marxa l’ICA Program, una iniciativa per a la millora de l’atenció i el maneig del pacient amb insuficiència cardíaca aguda. El nou programa ha estat impulsat per la Secció d’Insuficiència Cardíaca i Trasplantament de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEC), presidida pel Dr. Nicolás Manito, cap de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca i Trasplantament Cardíac de l’Hospital Universitari de Bellvitge, en col·laboració amb la Societat Espanyola de Medicina Interna i la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències.
L’objectiu principal del programa és “evitar la mortalitat hospitalària i reduir els ingressos a través de la millora en l’abordatge dels pacients que ingressen en els hospitals amb ICA”, explica el Dr. Manito. Així, la iniciativa promou la creació d’equips multidisciplinaris d’excel·lència en els centres sanitaris per aconseguir una atenció més eficient, millorant el tractament i la detecció precoç de les complicacions. A més, l’atenció multidisciplinària permet donar una atenció assistencial domiciliària més adequada un cop els pacients són donats d’alta.

El programa arrenca en 6 hospitals de referència espanyols: Hospital Universitari de Bellvitge, La Fe Hospital Universitari i Politècnic, Hospital La Paz (Madrid), Complexo Hospitalario Universitario de Santiago, Hospital Virgen del Rocío (Sevilla) i Hospital de Mérida. Posteriorment, el programa s’incorporarà en 72 hospitals espanyols més.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email