La retirada precoç del catèter venós central redueix la incidència d’infecció en el pacient trasplantat hepàtic

La retirada precoç del catèter venós central redueix la incidència d’infecció en el pacient trasplantat hepàtic, segons el treball de recerca “¿En qué medida afectan los días de permanencia del catéter venoso central (CVC) y la sonda vesical (SV) en la incidencia de la infección en el paciente trasplantado hepático?”, realitzat per un grup d’infermeres de l’Àrea de Malalties Digestives de l’Hospital de Bellvitge.

L’estudi quantitatiu, descriptiu i transversal determina la taxa d’infecció relacionada amb el temps de permanència del CVC i la taxa d’infecció relacionada amb el temps de permanència de l’SV durant el primer mes posttrasplantament. La mostra recollida per realitzar l’estudi va ser de 87 pacients, durant el període comprès entre novembre de 2011 i juny de 2013.

En la II Jornada Nacional Enfermera de Trasplante, celebrada a l’Hospital Universitario Ramón y Cajal de Madrid els dies 22 i 23 d’octubre, van presentar aquest treball en format pòster Cristina Alvarez, Silvia Esteban, Carmen Simón, María Nieves Quesada, Emma González i Lluïsa Maria Villanova, i van obtenir el premi al Millor Pòster atorgat pel Comitè Científic.

Podeu veure el pòster premiat aquí.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email