“Els plans estratègics se’ns han quedat petits, i això és bon senyal; ara hem de pensar què volem ser de grans”. Amb aquesta frase, el director general de l’IDIBELL, Emilià Pola, va justificar el caràcter estratègic del segon retreat IDIBELL, que es va centrar en la definició de les àrees de recerca. Aquest serà un aspecte rellevant de la política científica de la institució que apareixerà en el Pla estratègic 2012-2017.

La trobada va tenir lloc els dies 2 i 3 de novembre al World Trade Center de Barcelona, i va aplegar els caps dels grups de recerca i representants de les institucions que formen part del Patronat de l’IDIBELL.

Després de la inauguració institucional, el director general de l’institut va fer un repàs de l’activitat realitzada durant els darrers mesos. Emilià Pola va destacar el creixement de l’activitat científica produïda el 2009, que situa l’IDIBELL com a segon centre de recerca sanitari de l’Estat.

A continuació, el coordinador de recerca de l’Hospital Universitari de Bellvitge i responsable de la Unitat Central d’Investigació en Assaigs Clínics (UCICEC), Josep Maria Arnau, i la coordinadora d’Investigació Clínica de l’IDIBELL-ICO, Margarita García, van parlar sobre recerca clínica. Van destacar la necessitat de potenciar la recerca translacional i la recerca independent, l’accés a recursos europeus i l’augment del lideratge i la coordinació amb els diferents recursos implicats en la recerca clínica.

Després del dinar, el director científic, Gabriel Capellá, va coordinar un debat sobre la situació dels grups de recerca, que es van reestructurar durant l’any passat. A continuació, es van fer quatre grups de treball per reflexionar sobre les àrees de recerca.

El segon dia del retreat va començar amb una presentació sobre plataformes científiques, a càrrec de Marga Nadal, adjunta a la Direcció Científica i responsable de les Plataformes IDIBELL. La resta d’intervencions de la jornada van anar a càrrec del responsable de Comunicació de l’IDIBELL, Jordi Morató, que va presentar el nou web de la institució, i de la responsable de l’Oficina de Transferència de Resultats de la Investigació (OTRI), Montse Ballarín, i la coordinadora dels seminaris, Avelina Tortosa, que van presentar l’activitat dels seus respectius departaments.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email