Col·laboren en aquests treballs investigadors dels serveis de Neurologia i d’Angiologia i Cirurgia Vascular

La revista eBritain Magazine, del British Institute of Technology & E-commerce, una de les més prestigioses del món en l’àmbit de les noves tecnologies, es fa ressò en el seu últim número d’algunes de les investigacions que els serveis de Neurologia i d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari de Bellvitge realitzen en el camp de l’estudi de marcadors de la placa ateroscleròtica.

La revista fa aquesta referència en l’article titulat Role of Nano-Technology in Vascular Imaging and Treatment of Atherosclerosis, que han escrit investigadors del Servei de Neurologia de l’HUB, el Centre d’Investigació Cardiovascular (ICCC) de l’Hospital de Sant Pau i The Manchester Metropolitan University.

El tema central de l’article són les possibilitats potencials de la nanotecnologia –branca científica que explora les propietats dels materials quan estan reduïts a dimensions d’uns pocs centenars d’àtoms– pel que fa al diagnòstic i tractament de l’aterosclerosi.

Concretament, la nanotecnologia es podrà aplicar previsiblement a la visualització de plaques inestables i de l’angiogènesi en la malaltia cardiovascular. Així mateix, les nanopartícules es podran utilitzar per dirigir els fàrmacs cap a objectius molt concrets, a fi de bloquejar la generació de vasos sanguinis en les plaques ateroscleròtiques amb molta precisió i pocs efectes secundaris.

Aquests projectes en nanotecnologia es complementen necessàriament amb els treballs d’identificació de marcadors específics d’angiogènesi de placa, com ara els que han desenvolupat investigadors de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’ICCC en el camp de la identificació de la proteïna C-reactiva (CRP).

Els treballs de l’HUB han estat publicats també en revistes biomèdiques d’alt impacte internacional com ara Stroke, i han estat citats i comentats a Nature Clinical Practice.

Hospital de Bellvitge :: eHUB :: l'Hospital Universitari de Bellvitge, destacada en l'últim número la prestigiosa revista 'eBritain'

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email