La malaltia de McArdle obre el nou curs de sessions generals

El 6 d’octubre, el Dr. Antoni Andreu Périz, director gerent de l’hospital, va inaugurar les Sessions Generals 2015-2016 del nostre centre amb la conferència titulada “La malaltia de McArdle, des de la recerca bàsica fins a la recerca clínica”.

La malaltia de McArdle és un trastorn genètic autosòmic recessiu en el qual un defecte en el gen que produeix l’enzim anomenat glucogen fosforilasa es tradueix en la incapacitat del cos per descomposar el glucogen als músculs. Durant la seva xerrada, el Dr. Andreu va exposar els darrers avenços i les perspectives de futur en la investigació d’aquesta malaltia rara, per a la qual actualment no existeix curació.

Amb la seva intervenció en la primera de les sessions generals d’aquest curs, el Dr. Andreu va voler posar en relleu la importància d’aquest programa no només com a iniciativa de formació per als metges residents, sinó també com a eix vertebrador del coneixement que es genera al nostre centre i com a eina de formació transversal, motiu pel qual va fer una crida a la màxima implicació i participació de tots els professionals.

El Dr. Antoni Andreu va destacar també el significat especial de dedicar aquesta sessió inaugural a una patologia poc freqüent com és la malaltia de McArdle, ja que, segons va afirmar, és necessari que tant els professionals com les institucions dediquin més atenció i recursos a les malalties rares. Va subratllar, en aquest sentit, la tasca essencial que cal que facin els hospitals terciaris, “ja que tenim l’obligació de buscar respostes als problemes de salut més complexos del ciutadà i ens trobem en una posició ideal per fer aportacions des de la recerca bàsica a la clínica”.

L’acte va comptar amb una gran assistència de professionals de l’hospital i amb una activa participació en forma de preguntes i comentaris.

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email