La innovació i la recerca centren l’XI Congrés de la Societat Catalana d’Anestesiologia

L’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital de Viladecans, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell van organitzar conjuntament, els passats dies 7 i 8 de novembre, l’XI Congrés de la Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, que es va celebrar simultàniament amb la XVII Jornada d’Anestesiologia en Infermeria. El president del Comitè Organitzador va ser el Dr. Antoni Sabaté, cap del servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Sota el lema La innovació i la recerca, les sessions es van centrar principalment en aspectes que poden significar una evolució de l’especialitat i el desenvolupament de noves eines per a la millora dels resultats assistencials. Així, una de les taules rodones principals va estar dedicada a la millora dels resultats quirúrgics en els pacients de risc. En el marc d’aquesta temàtica, els ponents van analitzar diferents estratègies pre i intraoperatòries innovadores que poden ser útils per disminuir les complicacions i la mortalitat.

Així mateix, una altra de les taules rodones destacades va estar dedicada a la recuperació accelerada en cirurgia, que va ser analitzada des del punt de vista de diferents especialitats, com són la cirurgia de còlon, bariàtrica, cardíaca, protèsica de genoll i major ambulatòria. Les diferents sessions van comptar amb una àmplia participació, com a ponents o moderadors, d’especialistes de l’Hospital Universitari de Bellvitge i de l’Hospital de Viladecans.

Les jornades, celebrades en el recinte de La Farga, van ser inaugurades per l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i van comptar amb l’assistència d’uns 350 facultatius anestesiòlegs i d’uns 45 professionals d’infermeria.

Comments are closed.

Home | eHub | Email