La Dra. Antonella Simonetti, resident de 5è any de Medicina Interna de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha realitzat una estada de 2 mesos al Centre d’Investigació en Salut de Manhiça (CISM), a Moçambic. La missió del CISM, que col·labora amb el Centre Internacional d’Investigació en Salut de l’Hospital Clínic de Barcelona (CRESIB), és impulsar i desenvolupar la recerca biomèdica en malalties tropicals, tant des del punt de vista assistencial com investigador.

La Dra. Simonetti, resident de 5è any de Medicina Interna, ha fet una rotació externa en el Centre d’Investigació en Salut de Manhiça (Moçambic)

Després d’una setmana d’introducció per conèixer el funcionament del centre, va iniciar la rotació per Pediatria durant tres setmanes i, posteriorment, durant un mes, als serveis d’atenció a pacients adults. Ambdues rotacions comprenien assistència tant a planta d’hospitalització i consultes com en atenció urgent dels pacients.

Durant tots dos períodes, va assistir predominantment malalts afectats per VIH+, en nombres molt elevats, i, sovint en un estat avançat de la malaltia.

Així mateix, va poder participar en els equips d’investigació i conèixer, així, els projectes que duen a terme. Els seus estudis es centren principalment en la vacuna contra la malària, que ja es troba en fase molt avançada i també amb altres assaigs clínics sobre el tractament intermitent de la malària durant l’embaràs amb noves combinacions farmacològiques. Va col·laborar també en estudis epidemiològics sobre tuberculosi i diarrea en la població infantil.

Donat que la formació de la Dra. Simonetti és d’internista infectòloga, aquesta rotació ha tingut per a ella una especial rellevància.

Agost 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email