La Dra. Sílvia Muñoz organitza la trobada anual del grup BINOC, format per neuròlegs i oftalmòlegs

La Dra. Sílvia Muñoz, del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha estat enguany l’organitzadora de la trobada anual del grup científic British and Isles Neuro-ophthalmology Club (BINOC), que va tenir lloc el 26 i 27 de setembre a Altafulla (Tarragonès).

Durant la trobada, diferents ponents van exposar casos d’especial interès, entre els quals la Dra. Elizabeth Graham –sobre neuropatia òptica bilateral– i el Dr. Fion Bremner –sobre pèrdua visual aguda per sobredosi de quinina–. Els participants de l’Hospital de Bellvitge van presentar dos casos: vasculitis ANCA + que va debutar com un urçol d’evolució tòrpida (Dr. Jordi Arruga), i neuropatia òptica unilateral amb taques blanques (Dra. Sílvia Muñoz).

BINOC és un grup científic constituït per neuròlegs i oftalmòlegs majoritàriament britànics però també d’altres nacionalitats, del qual tant la Dra. Muñoz com el Dr. Arruga formen part. La presència de dos membres catalans ja va motivar l’any 1997 que el Dr. Arruga organitzés la reunió a Sitges.

La trobada, com ja va succeir el 1997, va tenir un alt grau de participació i una excel·lent acollida per part dels assistents, que provenien del Regne Unit, Irlanda, Suïssa i els Estats Units. Aquesta reunió té un format de presentació i discussió de casos clínics en un ambient distès. La presència d’un neuroradiòleg i d’un patòleg enriqueix les discussions, que es van succeir en cinc sessions durant tot el divendres 26 i el matí del dissabte 27.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email