La Dra. Nadia Villena participa en l'estudi de la patologia mamària a l'Hospital de Nottingham

La Dra. Nadia Villena, durant el seu de 4t any de residència de l’especialitat d’Anatomia Patològica a l’Hospital Universitari de Bellvitge, va realitzar una rotació externa de dos mesos a l’Hospital Universitari de Nottingham, al Regne Unit.

L’Hospital de Nottingham és un important complex hospitalari que forma part del National Health System (NHS-Trust), on el desenvolupament de l’estudi de la patologia mamària té una gran rellevància i és, actualment, un centre de gran prestigi internacional en aquesta àrea de coneixement.

La Unitat de Patologia Mamària, del Departament d’Histopatologia, està dirigida pel Prof. Ian Ellis, professional de gran prestigi internacional que és actualment un referent mundial en el desenvolupament científic d’aquesta patologia. Durant la meva estada, he tingut l’oportunitat de formar part del seu equip de treball, en el qual també treballen el Dr. Andrew Lee, el Dr. Emad Rahka i el Dr. Hodi Zothl. Com que és un centre mundial de referència, he pogut participar directament en el procés diagnòstic histològic, i en la valoració i estudi dels complexos casos enviats per a consulta de diferents institucions a nivell mundial.

Així mateix, he assistit a les reunions bisetmanals del comitè de càncer de mama i participat en el desenvolupament de dos treballs d’investigació, un dels quals és un estudi multicèntric de biòpsies mamàries i, l’altre, un estudi relacionat amb la determinació de l’expressió de receptors hormonals en càncer de mama mitjançant tècniques d’immunohistoquímica i moleculars i la seva correlació amb paràmetres clínics.

Globalment, valoro l’experiència com a molt positiva, tant a nivell personal com professional, perquè hi he trobat bons amics que han compartit amb mi la seva experiència professional i m’han brindat la seva amistat. Recomano aquest tipus de rotació a altres residents, ja que permet ampliar coneixements i, alhora, establir contactes professionals amb altres institucions.

Maig 2013

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email