Entre l’1 de juliol i el 31 de desembre, la Dra. Montse Olivé, metgessa i investigadora de l’Institut de Neuropatologia del Servei d’Anatomia Patològica de l’HUB, ha treballat al Laboratori de Morfologia Neuromuscular de l’Institut de Myologie de París.

La Dra. Montse Olivé ha fet una estada de sis mesos a l’Institut de Myologie de París

Es tracta d’un dels centres amb més prestigi i experiència del món en el diagnòstic i recerca de les malalties musculars. El fet de ser un centre referent tant a França com a nivell internacional concentra un elevat nombre de casos.

Durant la seva estada, la Dra. Olivé va realitzar tasques de diagnòstic propies del laboratori i va desenvolupar un estudi centrat en les alteracions ultraestructurals en un grup de malalties musculars amb agregats de proteïnes, àrea en la qual és especialista des de fa anys i en la que ha contribuït a la definició d’alguns fenotipus clínics i morfológics. Això li ha permès incrementar els seus coneixements i experiència, en benefici dels pacients del nostre hospital.

Per altra banda, del 12 al 16 d’octubre, la Dra. Olivé va participar en el 15th International Congress of the World Muscle Society, celebrat a la ciutat japonesa de Kumamoto, on va impartir una conferència magistral sobre miopaties miofibril·lars.

L’Institut de Neuropatologia de l’HUB és pioner en l’estudi de les malalties musculars, tant des del punt de vista anatomopatològic com clínic, en col·laboració amb el Servei de Neurologia.

Març de 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email