La Dra. Mònica Povedano obté una beca de la Fundació Mutua Madrileña pel seu projecte d’investigació sobre l’ELA

La Dra. Mònica Povedano, responsable de la Unitat Funcional d’ELA i Altres malalties de la Motoneurona de l’HUB, ha guanyat la beca atorgada per la Fundació Mutua Madrileña pel seu projecte d’investigació, desenvolupat conjuntament amb la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Demències de l’HUB, FRONT-ALS: Estudi del Deteriorament Cognitiu en Esclerosi Lateral Amiotròfica. El projecte és un dels 75 que han estat escollits entre els 986 presentats.

L’objectiu principal del projecte és determinar el percentatge de pacients d’ELA sense o amb deteriorament cognitivoconductual a l’inici de la malaltia, a més de determinar l’aparició i progressió d’aquest deteriorament durant el seguiment del pacient.

Com a objectius secundaris destaquen la validació de la traducció a l’idioma espanyol del test de cribratge ALS-CBS respecte el ‘gold standard’, que és l’exploració neuropsicològica realitzada per un neuropsicòleg expert, així com poder descriure els descobriments de neuroimatge funcional (PET-FDG cerebral) en les cohorts de pacients amb ELA sense deteriorament cognitiu ni conductual, amb ELA amb un deteriorament lleu i amb ELA i demència frontotemporal.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email