La Dra. Maria Teresa González, facultativa especialista del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i presidenta de la Fundación Española de Diálisis, ha coordinat, juntament amb el Dr. Román Martínez Cercós, del Servei de Cirurgia Vascular del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, el llibre Manual de accesos vasculares para hemodiálisis, publicat per Marge Medica Books.

Han col·laborat en l’obra més de 30 autors, molts dels quals de l’Hospital Universitari de Bellvitge: Maria Teresa Bajén, Eudald Barjau, Ana Benítez, Marc Antoni Cairols, Juan Domínguez, Elena Escalante, Maricel Julve, Rosa M. Magdalena, Josep Martín Comín, Carlos Martínez Rico, Jaume Mora, Rafael Puchal, Yvonne Ricart, Manel Roca, Alba Rodríguez Gasén, Antonio Romera i Josep M. Simeón.

Actualment hi ha mig milió de pacients arreu del món sotmesos a tractament substitutiu de la insuficiència renal crònica, dels quals un 70 % estan en tractament amb hemodiàlisi, un 9 % amb diàlisi peritoneal, i un 21 % han rebut un trasplantament renal.

Per a la pràctica de l’hemodiàlisi es necessita la creacció d’un accés vascular, un estadi clau del tractament, ja que un terç dels ingressos hospitalaris d’aquests pacients són deguts a complicacions d’aquests accessos.

Per a aquesta pràctica, i per al diagnòstic i tractament de les seves complicacions, el nefròleg necessita la col·laboració dels cirurgians vasculars, angioradiòlegs, radiòlegs i especialistes en medicina nuclear.

Destacats especialistes de totes aquestes àrees han participat en aquest tractat, que ressegueix els darrers avenços en la matèria i pretén contribuir de forma dedidida a la millora de la utilització dels accesos vasculars, amb pautes que no només van dirigides a l’òptima realització de l’accés adequat, sinó també a millorar-ne el manteniment i la durada.

Febrer 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email