La Dra. Isabel Fernández-Conejero, directora de la Unitat de Neurofisiologia Intraoperatòria de l’HUB, ha presidit i organitzat el III Congrés Mundial de Neurofisiologia Intraoperatòria, que ha tingut lloc entre el 15 i el 17 de setembre a l’Auditori Axa de Barcelona.

La Dra. Fernández-Conejero ha presidit el III Congrés Mundial de Neurofisiologia Intraoperatòria

Ha estat el congrés més exitós de la història de la International Society of Intraoperative Neurophysiology (ISIN), tant pel nombre de participants, el més elevat fins ara, com pel fet de comptar amb la presència dels ponents més importants del món en cada matèria.

Des del punt de vista científic i també social, ha estat un event clau per al creixement de la ISIN. Cal destacar, així mateix, la qualitat dels participants de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que han presentat comunicacions orals que han estat avaluades com les millors de la reunió.

Entre els participants, hi ha hagut neurocirurgians, neurofisiòlegs, neuròlegs, cirurgians ortopèdics, neuroradiòlegs, anestesistes, neurocientífics i tècnics d’arreu del món. Així mateix, per primera vegada, ha inclòs l’organització de cursos educatius.

El monitoratge neurofisiològic intraoperatori, en el qual el nostre hospital és centre pioner i referent a Espanya, examina el funcionament de les diferents funcions cerebrals i medul·lars durant la cirurgia d’alt risc a partir de tècniques molt sofisticades que utilitzen instruments d’estimulació de diversos tipus i de detecció dels potencials evocats. D’aquesta manera, es pot prevenir el dany irreversible del sistema nerviós i la persistència de seqüeles.

Novembre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email