La Dra. Dora Luisa Bispo guanya el Premi Extraordinari de Doctorat atorgat per la UB

La Dra. Dora Luisa Bispo Rolo, que va realitzar la seva tesi doctoral al Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha rebut per aquest treball el Premi Extraordinari de Doctorat del curs acadèmic 2011-2012 atorgat per la Universitat de Barcelona. La tesi, titulada “Streptococcus pneumoniae in the pneumococcal conjugate vaccine era: clones, virulence and emergent serotypes”, va ser dirigida per les doctores Josefina Liñares i Carmen Ardanuy i va obtenir una qualificació d’excel·lent cum laude i mention europaeus.

El treball posa de manifest que l’increment d’alguns serotips de pneumococ no inclosos en la vacuna conjugada heptavalent és degut a la disseminació de clons multirresistents. A més, es van analitzar dianes proteiques alternatives per ser utilitzades en el disseny de vacunes i es va observar que la diversitat d’aquestes proteïnes és característica del genotip.

Per desenvolupar la tesi, la Dra. Rolo va rebre una beca predoctoral per part de l’IDIBELL i finançament del Fondo de Investigación Sanitaria. La recerca va donar lloc a sis articles publicats en diferents revistes científiques de reconegut prestigi.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email