La Dra. Cinta Hierro ha fet una estada al Guy’s and St.Thomas’ Hospitals NHS Foundation Trust de Londres

La Dra. Cinta Hierro Carbo, resident de 4t any de l’especialitat d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha realitzat una estada dos mesos, com a Honorary Clinical Observer, al Servei d’Oncologia Mèdica del Guy’s and St. Thomas’ Hospitals NHS Foundation Trust de Londres. Ambdós hospitals van esdevenir un dels primers NHS Foundation Trusts al juliol del 2004, formant part dels King’s Health Partners, un dels 5 únics Centres Acadèmics de Ciències de la Salut del Regne Unit.

Segons explica la Dra. Hierro, “donat que un dels meus principals camps d’interès en l’Oncologia Mèdica són els tumors digestius alts (esòfag, estómac, pàncrees, fetge, vies biliars), aquesta experiència m’ha proporcionat l’oportunitat de conèixer el dia a dia en les consultes clíniques dels oncòlegs anglesos, al mateix temps que he ampliat els meus coneixements i he adquirit més experiència quant al maneig terapèutic i els efectes secundaris dels tractaments sistèmics més utilitzats en aquest grup específic de tumors”.

“Així mateix, ha resultat molt enriquidor comprovar com, fora del nostre centre, s’estan emprant els mateixos règims quimioteràpics estàndards però, alhora, com s’està realitzant un gran esforç humà i econòmic en el desenvolupament d’assaigs clínics que permetin avaluar l’eficàcia dels nous fàrmacs biològics enfront a dianes terapèutiques concretes (panitumumab i bevacizumab en el càncer esofagogàstric o axitinib en l’hepatocarcinoma, només per citar alguns exemples)”.

“Els hospitals Guy’s and St.Thomas’ estan associats amb el King’s College Hospital NHS Foundation Trust i realitzen de manera conjunta la recerca. Això m’ha permès realitzar una part de recerca clínica bàsica centrada en els tumors de vies biliars, donat que el centre disposa d’una Unitat de Malalties Hepàtiques de renom mundial”.

“Segons la meva opinió, cal aprofitar l’avinentesa que ens brinda el període de rotació lliure per marxar a un centre estranger de referència en alguna patologia, ja que no només és una excel·lent ocasió per guanyar més confiança en un àmbit concret com a jove especialista, sinó que també ofereix un ampli ventall de possibilitats de cara a sol·licitar beques europees o d’entrar a formar part d’un programa de fellowships, per tal de continuar completant la nostra formació acadèmica un cop finalitzada la residència”.

Febrer 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email