La Dra. Anna Ureña, resident de Cirurgia Toràcica, ha fet una estada de 2 mesos a l’Institut Mutualiste Mountsouris de París

La Dra. Anna Ureña Lluveras, resident de 5è any de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha realitzat una estada de 2 mesos al l’Institut Mutualiste Mountsouris de París.

L’Institut Mutualiste Montsouris (IMM) de París és un centre de reconegut prestigi a nivell europeu, on el nombre d’intervencions de cirurgia toràcica major és elevat i rep anualment un gran nombre de facultatius visitants, tant especialistes com residents, de diversos països, per complementar la seva formació.

Actualment està reconegut com el primer centre de França en el tractament de patologia maligna pulmonar. És un centre privat que treballa amb el servei públic. Té 420 llits i consta de 12 quirófans dels quals diàriament dos estan dedicats a la cirurgia toràcica, i es practiquen unes 750 intervencions anuals.

El Departament Thoracique està dirigit pel Dr. Dominique Gossot, qui ha anat incorporant i modificant les diferents tècniques quirúrgiques a la cirurgia toracoscòpica, i s’ha convertit en una referència a nivell mundial en aquest camp amb un ampli nombre de publicacions, manuals, i, fins i tot, dissenys de nous materials endoscòpics.

La cirurgia endoscòpica cada vegada està prenent més auge, ja que implica menor dolor postoperatori, menor incidència de complicacions, més confort per al pacient i estades hospitalàries més curtes. A nivell de la cirurgia toràcica hi ha dues tècniques en expansió: video-asisted thoracoscopyc surgery (VATS) i la toracoscòpia. Al IMM han optat per la toracoscòpia, en què exclusivament es treballa amb tròcars i material endoscòpic, enfront de la VATS , en què s’ha de realitzar una minitoracotomia d’assistència. Així realitzen al IMM les reseccions pulmonar i mediastíniques oncològiques radiaclas, tècnica que va anar a aprendre.

La rotació ha tingut com a objectiu principal la formació en el camp de la cirurgia toracoscòpica, donat que la cirurgia mínimament invasiva és un àrea en expansió dins de la Cirurgia Toràcica i, a la vegada, és un dels pilars pels quals aposta el Servei de Cirurgia Toràcica del nostre Hospital.

La possibilitat de realitzar una estada en un centre punter, com l’Institut Mutualiste Montsouris, és una experiència molt enriquidora que permet completar la nostra formació.

Així, doncs, crec que és necessari poder observar com treballen altres equips i compartir l’experiència a nivell personal, mèdic i quirúrgic.

Juny 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email