La Comissió de Docència participa en la recerca multidisciplinària “Impacte dels actes comunicatius en la construcció de noves masculinitats

La Comissió de Docència participa en el projecte de recerca Impacte dels actes comunicatius en la construcció de noves masculinitats, subvencionat pel Plan Nacional I+D+I del Ministeri de Ciència i Innovació, que té una durada de dos anys (2010-2012).

Aquest projecte compta amb la participació de sis universitats espanyoles (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universidad Santiago de Compostela, Universitat Jaume I, Universidad de León i Universidad Camilo José Cela). Està coordinat per la professora Dra. Marta Soler Gallart, directora del centre de recerca CREA (Centre Especial de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtat de la Universitat de Barcelona) i hi participen set investigadors més. Al nostre centre, el projecte està tutoritzat per la Dra. Rosa Villalonga, cap d’estudis i presidenta de la Comissió de Docència.

Aquesta investigació es du a terme en diferents àmbits de la vida quotidiana: l’educatiu, el laboral i el relacionat amb la participació social. Fins ara, en l’àmbit dels estudis de gènere no s’havia abordat aquesta temàtica des d’aquest enfocament, de forma que els resultats que se’n derivin suposaran una contribució de gran utilitat científica i social.

Al nostre centre, a més, hi han participat, per a la realització del treball de camp, nou facultatius residents de segon any. Aquesta participació es va fer coincidir amb la realització del Curs d’habilitats comunicatives, dirigit als facultatius residents de segon any, que va tenir lloc el passat mes de febrer, el que va permetre completar la seva formació envers la comunicació i interacció tant entre professionals com amb els pacients.

Els primers resultats de l’estudi es van presentar el passat dia 21 de juny a la Jornada de presentació de resultats Com parlem de les noves masculitats?. Homes, igualtat i desig, que va tenir lloc a la Facultat d’Economia i Empresa, de la Universitat de Barcelona. La nostra contribució a l’estudi la va presentar el Dr. Oriol Ríos González, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, desenvolupant el tema “Orientacions per la promoció de masculinitats igualitàries i atractives”.

Juliol 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email