La combinació del consell mèdic presencial amb el telefònic obté millors resultats per ajudar a deixar de fumar

Les consultes per deixar de fumar telefòniques combinades amb les presencials obtenen millors resultats que les només presencials i, sobretot, que les només telefòniques. Així ho demostra per primera vegada l’estudi publicat a la revista Preventive Medicine ”A multicentre randomized trial of combined individual and telephone counselling for smoking cessation”. Aquest ha estat coordinat pel Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge, liderat pel Dr. Josep M. Ramon.

Aquests resultats avalen la importància que pot tenir el tractament combinat en l’ajuda mèdica per deixar de fumar, ja que redueix els costos en relació amb l’estratègia només presencial i aconsegueix una adherència més gran. L’any 2010, l’Hospital Universitari de Bellvitge va ser un dels primers centres a utilitzar les noves tecnologies en el tractament del tabaquisme posant en marxa la web tabaquisme.cat, que no només és una eina informativa, sinó proactiva, on els fumadors troben ajut i consell individualitzat i professional per superar la seva addicció.

L’estudi va tenir lloc entre el gener de 2009 i el juliol de 2011 en sis centres d’Espanya on es realitza medicina de deshabituació tabàquica. S’hi van incloure 600 pacients, que van ser atesos de manera aleatòria amb un dels tres sistemes comparats. El grau d’abstinència al cap de 52 setmanes en el grup de telèfon (20,1%) va ser significativament inferior tant al grup combinat (29,0%) com al grup de les consultes presencials (27,9%). La diferència entre els dos darrers grups no és significativa estadísticament.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email