Cirurgia de pròtesis de penis a l'Hospital de Bellvitge

Cirurgia de pròtesis de penis a l'Hospital de Bellvitge

Del 6 al 8 de març, l’Hospital Universitari de Bellvitge i el Campus de Bellvitge de la Universitat de Barcelona acolliran el IV Curs de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil i reconstructiva genital. En aquest curs, un dels més prestigiosos del seu àmbit, experts dels principals hospitals espanyols hi presentaran els darrers avenços en aquesta disciplina a través d’exposicions teòriques, sessions videoquirúrgiques, tallers en sala de dissecció i cinc cirurgies en directe.

Com cada any, un dels temes centrals serà la implantació de pròtesis de penis, un recurs que ha esdevingut una opció molt efectiva per tractar la disfunció erèctil quan no es poden aconseguir resultats amb estratègies menys invasives. Sovint la pròtesi de penis es fa necessària quan la disfunció erèctil és conseqüència d’una cirurgia pèlvica, com ara la cirurgia de càncer de pròstata o de càncer colorectal. També es presentaran novetats en l’implant de pròtesis de penis associat a altres trastorns genitals que requereixen cirurgia reconstructiva complexa.

A més d’aquest procediment, en el curs es mostraran altres tècniques rellevants com ara la cirurgia conservadora i reconstructiva per tractar el càncer de penis. Aquest càncer, que és poc freqüent –entre el 0,2 i el 0,5% de tots els tumors–, sovint ha estat tractat fins ara amb la resecció parcial o total de l’òrgan. El Dr. Josep Torremadé, cirurgià de la Unitat d’Andrologia del Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i codirector del curs, destaca que “la tendència actual va cap a preservar l’òrgan sempre que sigui possible, ja sigui amb cirurgia conservadora o amb reconstrucció mitjançant altres teixits del propi cos”. Aquestes procediments, destaca, estan experimentant millores tècniques en els darrers anys, i en molts casos es poden efectuar durant el mateix acte quirúrgic de resecció del tumor.

Un altre tema que s’abordarà en el curs seran les novetats terapèutiques per al tractament de la malaltia de Peyronie o curvatura adquirida del penis. Durant les sessions, s’exposaran totes les possibilitats mèdiques i quirúrgiques que existeixen actualment per tractar amb èxit aquesta malaltia.

L’Hospital Universitari de Bellvitge és un dels centres de referència d’Espanya en cirurgia de la disfunció erèctil i reconstructiva genital, amb una experiència de 30 anys en aquestes tècniques. Implanta anualment entre 20 i 25 pròtesis de penis i realitza una desena de cirurgies de càncer de penis, entre d’altres intervencions d’aquesta especialitat quirúrgica.

6 de març de 2017

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email