La 7a Jornada de Recerca de l’ICS premia la trajectòria investigadora dels Drs. Francesc Gudiol, Israel Molina i Oriol Bestard

El Dr. Francesc Gudiol, excap de servei i actual docent sènior de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari de Bellvitge i catedràtic de la Facultat de Medicina de la UB-Bellvitge, va ser guardonat amb el 7è Premi a la Trajectòria Investigadora de l’Institut Català de la Salut, en el marc de la Jornada de Recerca de l’organització, que es va celebrar el 16 de juny al nostre hospital.

El jurat va valorar els més de 40 anys de trajectòria científica del Dr. Gudiol, durant els quals ha impulsat i promocionat el treball en equip, sobretot des d’un vessant multidisciplinari i en col·laboració estreta amb els microbiòlegs clínics, centrant-se principalment en la meningitis bacteriana, la pneumònia de la comunitat, les infeccions en pacients immunodeprimits i l’epidemiologia de les infeccions nosocomials i l’ús dels antimicrobians.

Així mateix, el Dr. Oriol Bestard, cap de secció del Servei de Nefrologia, va ser el primer guardonat amb el nou Premi a l’Investigador Jove, concedit en la mateixa Jornada, que va obtenir ex aequo amb el Dr. Israel Molina, responsable de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional de l’Hospital Universitari Vall Hebron i del Programa de salut internacional de l’ICS (PROSICS).

El Dr. Bestard ha destacat pels seus treballs d’investigació en l’àmbit del trasplantament renal i, especialment, en el desenvolupament de noves eines diagnòstiques, sensibles i no invasives, per predir el risc de rebuig del trasplantament.

L’anunci d’aquests premis va ser el colofó de la 7a Jornada de Recerca de l’ICS, que va reunir uns 250 investigadors dels set instituts de recerca vinculats als hospitals i centres d’atenció primària de l’organització que van abordar els avenços científics que s’estan duent a terme en el camp de les malalties infeccioses.

Els dos eixos de la Jornada van ser, d’una banda, els avenços destinats a aconseguir metodologies més ràpides que les actuals de diagnòstic de la resistència i sensibilitat als antibiòtics, per poder escollir l’antibiòtic més adequat en cada cas, i la revisió dels principals problemes de la resistència antimicrobiana, i, de l’altra, l’optimització de l’ús dels antimicrobians a l’atenció primària i la posada en marxa als hospitals de programes transversals per fer un bon ús dels antibiòtics.

Vídeos de presentació dels ponents de l’HUB

Dr. Francesc Gudiol

Dra. M. Àngeles Domínguez

Dr. Miquel Pujol

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email