L’optimització de la gestió d’estocs de medicaments redueix costos i incrementa la seguretat

El projecte de l’Hospital Universitari de Bellvitge “Optimització de la gestió d’estocs de medicaments en unitats d’hospitalització. Resultats preliminars”, ha estat guardonat en la modalitat “Gestió d’una àrea del coneixement” amb uns dels premis Profesor Barea 2014, que atorga la Fundación Signo.
La Sra. Antonia Casado, directora infermera de l’Hospital, va recollir el guardó en un acte celebrat a l’aula magna de la Universidad Carlos III de Madrid que va comptar amb la presència del Prof. José Barea; la Sra. Pilar Farjas, secretària general de Sanitat, i el Dr. José Manuel Romay Beccaría, president del Consell d’Estat, entre d’altres autoritats.
Aquesta intervenció es va iniciar amb una fase pilot de 15 dies en dues unitats d’hospitalització, ampliades seguidament a 8 unitats, en les quals es donaven múltiples canvis en la prescripció i un elevat estoc de medicaments emmagatzemats. La intervenció va consistir en la reducció dels estocs d’aquestes unitats i en la implantació de la dispensació cada dues hores, seguint una filosofia just in time que va reforçar el sistema previ de dispensació de medicaments en dosis unitàries (SDMDU) de 24 hores.
L’estudi observacional transversal retrospectiu d’aquesta intervenció, entre el 28 de maig i el 31 de desembre de 2013, va indicar com a principals resultats una reducció mitjana de l’estoc de medicació del 50% i un increment de la seguretat en la gestió del medicament. El nombre d’unitats de medicaments dispensades en comandes des del Servei de Farmàcia va disminuir un 8,5% en relació amb el mateix període de l’any anterior, i l’import econòmic es va reduir un 8,7%.
A més de la Sra. Antonia Casado, han coordinat aquest projecte la Sra. Concepción Faz, la Sra. Rosa Soldevila, la Sra. M. Fe Viso, el Dr. Ramon Jodar, la Dra. Roser Juvany, la Dra. Cristina Capdevila, el Dr. Carlos Bartolomé, la Dra. Berta Ortiga i el Dr. Alfredo García.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email