El rànquing internacional Scimago d’Institucions de recerca situa l’IDIBELL en la posició 115 entre les 3.000 institucions més ben valorades del món en totes les disciplines pel seu índex d’impacte normalitzat, i amb una taxa d’excel·lència de 27,3.

L’IDIBELL se situa en la posició 115 d’entre més de 3.000 centres de recerca del món de totes les disciplines de la ciència

L’informe analitza els articles científics publicats per més de tres mil institucions de 104 països diferents entre els anys 2005 i 2009 i els situa en el rànquing segons dos indicadors. D’una banda, l’índex d’impacte normalitzat, que és la relació entre l’impacte mitjà d’una institució científica i l’impacte mitjà mundial de les publicacions en aquella disciplina científica durant el mateix període de temps. De l’altra, la taxa d’excel·lència, que és el percentatge d’articles que publiquen els investigadors d’una institució que estan entre els articles més citats en el seu camp científic arreu del món.

El rànquing per índex d’impacte normalitzat el lideren el George Institute for International Health (Austràlia) i l’American Cancer Society (EUA), mentre que 14 centres d’investigació de Catalunya se situen entre les 500 institucions millor valorades del món. Entre ells, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (8), l’Institut Català d’Oncologia (33), institució sòcia de l’IDIBELL, i l’Institut Català d’Investigació Química (55). L’IDIBELL és el quart centre català millor posicionat de tots els àmbits de la ciència, en el lloc 115 del rànquing, molt a prop del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO) de Madrid, que se situa en la 113a posició.

Pel que fa el rànquing segons la taxa d’excel·lència, se situen en les primeres posicions el Whitehead Institute for Biomedical Research (EUA) i el Howard Hughes Medical Institute (EUA), amb un 64,43 i un 61,68, respectivament.

Més informació sobre el rànquing Scimago 2011 a www.scimagoir.com

Gener 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email