L’Hospital Universitari de Bellvitge ha signat un conveni amb l’associació Club de Trasplantats Hepàtics de Catalunya per a la realització d’activitats de voluntariat amb usuaris de l’Hospital. L’acord ha estat signat pel Sr. Josep Vilaseca, responsable de voluntariat de l’Associació, i el Dr. Xavier Corbella, director gerent de l’HUB.

L’HUB signa un conveni amb el Club de Trasplantats Hepàtics de Catalunya per a la realització d’activitats de voluntariat

El Club de Trasplantats Hepàtics és una entitat sense ànim de lucre integrada principalment per persones que han rebut un trasplantament hepàtic i que es dedica a diferents activitats de suport a aquest tipus de pacients. Va ser creada l’any 1989, i actualment col·labora amb els tres hospitals trasplantadors de fetge de Catalunya.

Aprofitant el bagatge de la seva experiència personal, els membres d’aquesta associació donen suport a persones en espera de rebre un trasplantament, ajuden emocionalment i psicològicament els nous trasplantats i els que es troben en llista d’espera, imparteixen conferències sobre la donació d’òrgans i teixits, i donen suport a les famílies mitjançant un pis d’acollida, entre d’altres iniciatives.

La tasca dels voluntaris a l’Hospital representa una contribució molt valuosa a la qualitat de vida i benestar dels pacients, ja que els permet sentir-se més confiats i ben informats sobre aspectes dels quals qui millor els pot informar és algú que ha passat abans pel mateix procés.

En el cas del nostre centre, el conveni signat regula una col·laboració que, a la pràctica, s’està desenvolupant des l’any 1997. L’acord estableix que membres de l’associació realitzaran una tasca setmanal d’acompanyament i suport emocional i que, per la seva banda, l’Hospital, conjuntament amb l’associació, coordinarà l’activitat d’aquests voluntaris, col·laborarà en la seva formació, mantindrà informats els professionals del nostre centre sobre la seva tasca, i en portarà a terme el corresponent seguiment i valoració.

Cal recordar que, a més, també fan tasques de voluntariat a l’Hospital Universitari de Bellvitge les entitats Azinnia (voluntariat social), Associació Espanyola Contra el Càncer, i Cors Nous (trasplantats de cor).

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email