Imatge de la campanya de sensibilització endegada pel l'Institut Català de les Dones

El divendres 25 de novembre a les 12 h tindrà lloc a la sala d’actes petita de l’Hospital Universitari de Bellvitge un acte de sensibilització amb motiu del Dia Internacional de l’eliminació de la violència envers les dones. En el decurs de l’acte, adreçat a tots els professionals sanitaris del centre, Carme Oriol, advocada de l’equip d’Atenció a la Dona de L’Hospitalet, explicarà els protocols i circuits de protecció que es posen en marxa enfront aquesta problemàtica.

Amb aquest acte els serveis de Treball Social i d’Urgències de l’HUB volen conscienciar als professionals de l’hospital de l’impacte de la violència masclista sobre la salut de les dones que la pateixen i dels seus fills i filles. En molts casos de violència, els maltractaments es produeixen en l’àmbit domèstic i encara existeix la creença que el que passa en una família de portes endins és una qüestió privada. Això dificulta, d’una banda, la visibilitat de la violència domèstica i, de l’altra, l’accés de les víctimes als serveis i la detecció per part dels professionals.

Els serveis sanitaris poden exercir un paper fonamental per ajudar a les dones maltractades ja que la majoria hi entraran en contacte en algun moment de la vida. Les necessitats específiques de les víctimes són multidimensionals, de manera que es requereixen intervencions sanitàries que tinguin en compte els aspectes biològics, socials i psicològics. Per això cal la implicació activa de tots els professionals sanitaris des d’un model d’atenció integral i de treball en xarxa.

D’altra banda, l’empresa Clece, que s’encarrega de la gestió de la cafeteria de l’HUB, també s’afegirà a la campanya de sensibilització. Tots els seu treballadors lluiran una xapa realitzada expressament per aquest dia i que vol reflectir el compromís de la plantilla amb aquesta greu problemàtica. A més, facilitaran a tots els clients que ho desitgin un llaç violeta com a símbol de la jornada.

24 de novembre

Més Notícies | Más Noticias | More news

Comments are closed.

Home | eHub | Email