L’Hospital Universitari de Bellvitge ha publicat el protocol Regeneració de nafres o ferides amb factors de creixement d’origen plaquetari autòleg (FCPA).

El Protocol, que podeu trobar a la intranet, ha estat elaborat per l’equip de control, obtenció i aplicació dels FCPA, format pel Dr. Manel Roca i el Sr. Fèlix Armero, del Servei de Medicina Nuclear; la Sra. Mercè Girona, infermera clínica de Qualitat, i el Dr. Antoni Mateu, del Servei de Medicina Intensiva. L’edició ha anat a càrrec de l’Àrea de Comunicació i Audiovisuals.

L’HUB publica el protocol d’ús de factors de creixement d’origen plaquetari autòleg (FCPA) en la regeneració de nafres i ferides

A la vista dels bons resultats obtinguts amb l’ús d’aquestes citoquines, hi ha un progressiu nombre de publicacions que avalen la seva aplicació en molts camps de la medicina terapèutica i, especialment, en les nafres cutànies obertes.

La seva còmoda obtenció, la facilitat d’aplicació, la nul·la presència d’accidents i de contraindicacions i el baix cost econòmic han fet que, el novembre de 2009, s’hagi aprovar com a procediment hospitalari a través de la Comissió de Noves Tecnologies.

El protocol presenta un nomograma o algorisme d’actuació que facilita la rapidesa d’interpretació dels passos que cal fer en la seva aplicació en l’àmbit hospitalari o extrahospitalari.

El mètode ha estat desenvolupat al Servei de Medicina Nuclear, on la manipulació de plaquetes és part essencial de la feina i es disposa de tot l’utillatge al dia.

En el nostre centre, l’experiència, fins ara, de més de 60 casos ha estat molt favorable, la qual cosa ens estimula a continuar aquest camí iniciat l’any 2004.

Setembre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email