L’HUB i l’ICO commemoren el Dia Mundial contra el Càncer de Mama amb una jornada per a pacients sobre estils de vida saludables

El passat 19 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, pacients de la Unitat Funcional de Càncer de Mama de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) es van reunir a la sala d’actes del nostre hospital. La Jornada d’aquest any va tractar sobre la importància de la imatge personal, la dieta i l’exercici físic per ajudar a superar la malaltia.

El Dr. Antoni Agudo, de la Unitat de Nutrició, Medi Ambient i Càncer de l’ICO, va presentar un estudi que pretén comprovar de manera experimental els efectes de l’exercici i la dieta en l’evolució de la malaltia. A continuació, el mundialment reconegut xef Ferran Adrià va reflexionar sobre els components més beneficiosos per a la dieta d’una pacient amb càncer.

Alhora, es va comptar amb l’organització d’un taller de maquillatge a càrrec de la Sra. Mina Tatjé, professora del taller personalitzat de maquillatge de la Unitat Funcional, i d’un taller d’exercici físic, a càrrec del Club Metropolitan.

Per veure un vídeo sobre l’acte, cliqueu aquí. Per veure un recull de fotografies, cliqueu aquí.

Van inaugurar l’acte la Dra. Berta Ortiga, subdirectora gerent de l’HUB, i la Sra. Candela Calle, directora general de l’ICO. La Dra. M. Jesús Pla, coordinadora de la Unitat Funcional de Càncer de Mama, i el Dr. Ander Urruticoechea, cap de la Unitat d’atenció al càncer de mama de l’ICO, van debatre sobre la importància dels estils de vida per ajudar a superar la malaltia.

La Unitat Funcional de Càncer de Mama de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia és la més antiga de l’Estat i la que té un major volum de pacients de Catalunya. Està integrada per 24 membres: ginecòlegs, cirurgians plàstics, radiòlegs, anatomopatòlegs, oncòlegs mèdics, oncòlegs radioteràpics, infermeres, psicooncòlegs i personal d’administració. Tots ells estan especialitats en la patologia mamària. Des de la seva creació, ha tractat unes 6.500 dones. Realitza 1.000 primeres visites anuals, de les quals es confirma un càncer en unes 460, i té unes 5.500 pacients en seguiment.

Novembre 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email