L’HUB i l’ICO celebren la I Jornada de Benchmarking de les unitats funcionals d’atenció oncològica

El passat 29 de novembre, l’Hospital Universitari de Bellvitge va acollir la I Jornada de Benchmarking de les unitats funcionals d’atenció oncològica (UFAO) ICO-HUB. Les Unitats Funcionals són un recurs que, davant d’una sospita de càncer, organitza l’atenció per arribar a un diagnòstic amb la màxima rapidesa i a un consens sobre l’estratègia del tractament que cal seguir. Els professionals de l’ICO i l’HUB hi treballen de forma interdisciplinària des de fa més de 20 anys, i les dues institucions el consideren un element de sinèrgia que els posiciona com a referents.

La creació del Comitè d’Unitats Funcionals ha estat una iniciativa fruit de les reunions de seguiment entre les direccions de l’HUB i l’ICO, en coordinació amb la Regió Sanitària Metropolitana Sud, amb l’objectiu d’actualitzar i redefinir el model d’atenció i disposar d’informació relacionada amb els resultats i el projecte comú.

Van presidir la trobada el Dr. Alfredo García, gerent territorial de la Metropolitana Sud i l’HUB, la Sra. Candela Calle, directora general de l’ICO, i el Sr. Joan Parellada, director dels sectors sanitaris del Baix Llobregat Nord, Terrasa, Rubí i Sant Cugat i responsable dels hospitals monogràfics de l’Àmbit Metropolità de la Regió Sanitària de Barcelona (RSB), els quals van informar sobre la constitució del Comitè d’Unitats Funcionals ICO-HUB.

El Dr. Josep M. Borràs, director del Pla Director d’Oncologia, i el Dr. Josep R. Germà, director científic i del coneixement de l’ICO, van exposar les seves respectives visions sobre el paper i l’evolució de les UFAO.

Les diferents línies de treball desenvolupades al llarg dels primers mesos de funcionament del Comitè va ser presentades pel Dr. Jordi Trelis, director assistencial de l’ICO, la Sra. Tarsila Ferro, directora del Programa d’Innovació Assistencial de l’ICO, el Dr. Miquel Fernández Castañer, cap de la Secretaria Tècnica de la Gerència de l’HUB, i la Dra. Carme Sanclemente, coordinadora de les Consultes Externes de l’HUB. El Dr. Miguel Gil, president del Comitè de Tumors HUB-ICO, va exposar les dades assistencials, de recerca i de docència i formació de les UFAO.

La Jornada va finalitzar amb una sessió de tarda en què, en una taula rodona moderada per la Dra. Cristina Capdevila, subdirectora mèdica de l’HUB, els responsables de cada unitat funcional van presentar una ponència sobre el seu àmbit assistencial, seguida d’un debat final entre els participants per posteriorment procedir a la presentació de les conclusions.

Desembre 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email