L’HUB i el campus de la UB a Bellvitge acullen el curs de tècniques invasives en dolor Ecodolor 2012

Entre els dies 11 i 13 de gener, ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge i a la Sala de Dissecció de la Facultat de Medicina de la UB-Bellvitge la 4a edició del curs Técnicas invasivas en dolor crónico: punción guiada con ultrasonidos en el cadáver (Ecodolor 2012).
El Curs, organitzat per la Sala de Disecció del Servei de Donació de Cossos de la UB, la Unitat d’Anatomia i Embriologia Humana de la UB, i el Servei d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor de l’HUB, ha estat dirigit pel Dr. Tomás Domingo, la Dra. Maribel Miguel, i el Dr. Víctor Mayoral. Va ser inaugurat pel Dr. Antoni Sabaté, cap del Servei d’Anestesiologia de l’HUB.

La tècnica de la punció ecoguiada permet visualitzar, en temps real, la posició de l’extrem de l’agulla i la difusió de l’agent analgèsic en el tractament del dolor crònic. De tota manera, per identificar les imatges i visualitzar l’avenç de l’agulla calen uns coneixements i unes habilitats manuals que s’han d’adquirir un programa docent. Ecodolor 2012 va oferir els coneixements teoricopràctics que ajuden l’especialista en dolor a realitzar, mitjançant ecografia, aquestes tècniques invasives.

La 4a edició del Curs es va iniciar, el dia 11, amb una sèrie de conferències magistrals impartides per reconeguts especialistes nacionals i internacionals en la matèria. A continuació, els dies 12 i 13, el curs pròpiament dit va incloure sessions teòriques seguides de tallers pràctics, en els quals es van abordar l’anatomia, les indicacions, la tècnica de la punció ecoguiada, l’exploració en models humans, i la punció en cadàver.

Gener 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email