Els dies 23 i 24 de novembre, el campus de Bellvitge va acollir el IV Curs teoricopràctic d’ecobroncoscòpia, organitzat pels serveis de Pneumologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, i l’Hospital Parc Taulí.

L’HUB i el campus de Bellvitge acullen el IV Curs teoricopràctic d’ecobroncoscòpia

El Curs, dirigit pel Dr. Antoni Rosell, estava adreçat a pneumòlegs endoscopistes interessats en la tècnica de l’ecobroncoscòpia, tant per a l’accés a adenopaties mediastíniques com per al nòdul pulmonar solitari.

L’ecobroncoscòpia linial amb punció dirigida és una tècnica de recent implantació i alta complexitat, que combina la ultrasonografia i l’endoscòpia respiratòria, i que requereix un aprenentatge prolongat i uns bons fonaments teòrics i pràctics d’inici, que són els que ha proporcionat el Curs.

Va incloure classes teòriques, tallers pràctics i assistència a exploracions en directe. La part teòrica i la pràctica en tallers es van realitzar a l’HUB i el campus de Bellvitge, i les exploracions en directe en els tres hospitals organitzadors, que són centres referents a Catalunya en aquesta tècnica.

Decembre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email