El 2 de gener de 2011, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha posat en marxa l’adaptació a la nova normativa del 30 de desembre de 2010, que no permet fumar en tot el recinte sanitari, incloent els espais a l’aire lliure.

L’HUB ha posat en marxa la nova normativa que prohibeix fumar en tot el recinte hospitalari

Així, ha procedit a eliminar les darreres zones de fumadors que romanien habilitades en espais a l’aire lliure del recinte, retirant-ne la senyalització i els cendrers. A més, en tots els punts d’accés al recinte, s’ha instal·lat nova senyalització que informa els usuaris que estan entrant en un espai lliure de fum. Les actuacions per reforçar la cartelleria en tot el recinte es completaran els propers dies.

Els professionals de l’Hospital han estat informats del canvi a través del correu electrònic, la Intranet corporativa i les televisions internes. També el personal de Seguretat i Vigilància s’ha implicat activament en la informació al personal i, sobretot, als usuaris. Així mateix, s’han inspeccionat espais com ara patis interiors, sortides d’emergència, vestuaris de quiròfan, soterranis i despatxos.

Aquestes mesures s’han pres seguint les recomanacions de la Comissió pel Control del Tabaquisme de l’HUB, que inclou tècnics en tabaquisme i en salut laboral i representants de la Direcció de Serveis Generals, Infermeria, Seguretat, Atenció a l’Usuari, i Protocol i Imatge Corporativa.

Tot i l’amplitud del nostre recinte, en general el compliment tant del personal com dels usuaris està sent molt bo. Ha contribuït també a això, sens dubte, l’àmplia difusió mediàtica que ha tingut la nova normativa.

L’Hospital ja ha començat a actuar amb tots els recursos al seu abast en el casos de professionals que persisteixen en l’incompliment de la llei, ja que considera que l’actitud dels professionals de l’Hospital ha de ser exemplar en una qüestió tan directament relacionada amb la promoció de la salut, com també ho està amb la prevenció d’incendis.

L’HUB ha estat un centre pioner en el tractament del tabaquisme i en la implantació d’espais lliures de fum. Així ho acredita que fos el primer hospital espanyol acceptat a la Xarxa d’Hospitals Promotors de la Salut de l’OMS, i que hagi estat un dels centres que han assolit la certificació de bronze de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum.

La Unitat de Deshabituació Tabàquica d’HUB, de la qual és responsable el Dr. Josep M. Ramon, és un referent a Catalunya i tracta cada any entre 475 i 525 fumadors, amb unes taxes d’èxit molt notables.

També ha creat tabaquisme.cat, el primer web 2.0 a Catalunya d’ajuda per deixar de fumar, un espai on s’ofereix informació sobre la Unitat i sobre projectes de formació i investigació i tot tipus d’activitats, i que inclou un blog que fa de canal continu de debat i interacció amb el ciutadà.

___________________________________________________________

Notícies relacionades

Balanç positiu de la nova regulació del consum de tabac al recinte hospitalari (04/09/2009)

L’HUB reforça la senyalització amb relació al consum de tabac en tots els seus edificis (05/03/2010)

L’HUB participa en una jornada simultània en 12 hospitals universitaris espanyols per ajudar a deixar de fumar (19/11/2010)

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email