L’HUB ha concedit els ajuts anuals a facultatius per realitzar estades en prestigiosos centres de recerca internacionals

El 22 de desembre, el Comitè de Recerca de l’Hospital Universitari de Bellvitge va fer pública la resolució, aprovada per la Direcció Mèdica, de la concessió de tres ajuts a facultatius especialistes del nostre centre per realitzar estades en prestigiosos centres de recerca internacionals.

La Dra. Berta Ortiga, subdirectora mèdica de l’Àrea Assistencial, ha obtingut aquest ajut per realitzar una estada en el Center for Quality and Safety del Massachusetts General Hospital de Boston, Estats Units. Aquest centre disposa d’un equip multidisciplinari de millora de processos destinat a optimitzar el flux de pacients i oferir els millors temps de resposta. L’estada li permetrà aprofundir en el coneixement de les mesures per a la millora de la qualitat en termes de productivitat i seguretat, i establir aliances professionals per fomentar la col·laboració en línies d’investigació sobre serveis de salut.

Per la seva banda, el Dr. Amador García Ruiz de Gordejuela, facultatiu especialista de la Unitat de Cirurgia Bariàtrica del Servei de Cirurgia General i Digestiva, ha rebut l’ajut per realitzar una estada en el Servei de Cirurgia General de l’Alfa Gastro Hospital Boa Viagem Medical Center de Recife, al Brasil. L’estada li permetrà aprofundir en l’aprenentatge de les tècniques de cirurgia metabòlica i els procediments endoscòpics per al tractament de la diabetis tipus 2 i per al tractament i la prevenció de complicacions en cirurgia bariàtrica, i establir més vincles amb els endocrinòlegs i cirurgians brasilers, autors dels estudis prospectius més avançats del món en aquesta àrea, per tal de reforçar la recerca que es realitza a l’HUB.

Finalment, el Dr. Javier Skufca, facultatiu especialista del Servei d’Otorinolaringologia, ha rebut l’ajut per realitzar una estada en el Department of Otolaryngology and Head and Neck Surgery de la Universitat de Pensilvània a Filadèlfia (Estats Units). Aquesta institució és un centre reconegut internacionalment en el diagnòstic i el tractament oncològic en l’àrea d’otorinolaringologia, i ha estat pionera en la introducció i el desenvolupament de la cirurgia robòtica transoral. Els principals objectius de l’estada són consolidar l’aprenentatge de la cirurgia robòtica d’alta complexitat en aquesta especialitat, i establir aliances i convenis d’investigació i d’aplicabilitat tècnica per al desenvolupament de noves tecnologies robòtiques en els entorns de l’IDIBELL i el Biopol’H.

Gener 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email