Del 10 al 21 de gener, la Unitat d’Endoscòpia Digestiva de l’HUB ha acollit 21 alumnes del primer curs universitari d’especialització en ecoendoscòpia digestiva de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb l’Hospital Universitari de Bellvitge i el Centre Mèdic Teknon com a centres col·laboradors.

Van participar en l’acte d’inauguració el director mèdic de HUB, Dr. Albert Salazar; el director mèdic del Centre Mèdic Teknon, Dr. José M. Payà, i el Dr. José Esteban, director acadèmic de l’Àrea de Ciències de la Salut de la UOC.

Entre els ponents dels seminaris, cal destacar la visita de referents internacionals en l’ecoendoscòpia com ara el Dr. Marc Giovannini, de l’Institut Oncològic Paoli-Calmettes de Marsella, i el Dr. Irving Waxman, del University of Chicago Medical Center.

Aquesta visita dels 21 alumnes, que eren especialistes en Aparell Digestiu procedents d’Espanya, França i Portugal interessats a aprendre la tècnica, corresponia al període presencial d’un Curs que també inclou una part d’estudi on-line, per setmanes virtuals, d’octubre de 2010 a abril de 2011.

Durant aquest període presencial, els alumnes han assistit a 48 procediments d’ecoendoscòpia diagnosticointervencionista i terapèutica als matins, i a diversos seminaris teòrics relacionats amb la tècnica a les tardes (de 16.00 h a 20.00 h), molts d’ells impartits per metges del nostre centre: oncòlegs mèdics, radiòlegs, cirurgians, anestesistes, patòlegs i endoscopistes digestius.

Segons els resultats d’una enquesta als alumnes, la seva valoració global ha estat molt positiva i recomanarien el curs a d’altres especialistes interessats en la tècnica.

___________________________________________________

Notícies relacionades

L’Hospital Universitari de Bellvitge esdevé unitat col·laboradora docent de la Universitat Oberta de Catalunya (24/09/2010)

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email