L’HUB és el centre de Catalunya que ha realitzat més tractaments vasculars de l’ictus durant el 2011

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha realitzat 187 tractaments vasculars de l’ictus durant l’any 2011, segons dades provisionals del Pla director de la malaltia vascular cerebral del Departament de Salut. Això el situa com el centre de Catalunya amb més tractaments d’aquestes característiques, seguit de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH), amb 139 tractaments, i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, amb 124.

Dels tractaments practicats l’any passat a l’Hospital Universitari de Bellvitge, 114 han estat tractaments trombolítics amb rtPA intravenós, i els 73 restants han estat neurointervencionismes (36 neurointervencionismes primaris, 26 rescats simples, i 11 rescats després de trombòlisis efectuades en altres hospitals).

En els darrers anys, l’atenció a l’ictus ha millorat de forma molt important per l’aparició de nous tractaments i per la disminució del temps entre el primer símptoma i l’inici del tractament, sobretot a partir de la instauració, el 2005, del sistema de derivació Codi ictus.

Estan distribuïdes per tot el país unitats de tractament urgent amb fibrinolítics per via endovenosa, connectades, alhora, als hospitals terciaris perquè els es puguin enviar selectivament els pacients que es poden beneficiar d’un tractament més intensiu.

L’HUB és un dels dos centres terciaris que, juntament amb l’HUVH, cobreixen el territori durant les 24 hores dels 365 dies de l’any. Això implica no només donar assistència en totes les presentacions de la patologia, sinó també organitzar un nodrit equip de professionals molt especialitzats, com són els neuròlegs, els neuroradiòlegs i personal d’infermeria, que puguin oferir una cobertura continuada.

Gener de 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email