El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Joan XXIII i la Unitat Funcional de Mama de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia han arribat a un acord per introduir en el centre tarragoní les tècniques més modernes de reconstrucció mamària en pacients que pateixen un càncer.

L’HUB col·labora en la implantació a l’Hospital Joan XXIII de tècniques de reconstrucció mamària

L’acord s’ha concretat en la col·laboració del Dr. Josep M. Serra, cap de secció del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’HUB, que acudeix tots els dimarts i dimecres a l’Hospital Joan XXIII per realitzar intervencions de cirurgia oncoplàstica.

Amb aquesta iniciativa, s’eviten amputacions sense reconstrucció i seqüeles en les pacients de l’àrea tarragonina, així com posteriors desplaçaments a l’HUB, alhora que es col·labora en la formació d’altres cirurgians de la nostra organització i en l’eficiència del sistema sanitari.
L’HUB és centre referent de les regions sanitàries de Tortosa i Tarragona per a procediments d’alta complexitat.

Una de les tècniques introduïdes és el DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator), en què, a través de microcirurgia, en el mateix acte quirúrgic d’extirpació del tumor es reconstrueix la mama mitjançant empelts de teixits i greix de l’abdomen de la mateixa pacient. Aquests teixits s’uneixen al tòrax a través d’una artèria i una vena per tal que la nova mama tingui vascularització pròpia.

El Dr. Serra va començar a utilitzar el DIEP cap a l’any 2000 a l’Hospital Universitari de Bellvitge. És un expert en tècniques de cirurgia oncoplàstica, que va començar a aplicar per primera vegada a Espanya i per segona a Europa l’any 1994.

Gràcies a la seva col·laboració, l’Hospital Joan XXIII ha realitzat, des de l’1 de gener de 2011, 22 intervencions de cirurgia oncoplàstica, dues de les quals utilitzant la tècnica DIEP en dues dones de 46 i 47 anys, respectivament.

Setembre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email