L’HUB celebra l’acte de cloenda de la implantació de l’estació de treball infermera Gacela Care / Silicon

El passat 4 de juny, es va celebrar a l’Hospital Universitari de Bellvitge l’acte de cloenda de la implantació de l’estació de treball infermera Gacela Care / Silicon, organitzat per la Direcció Infermera.

Durant l’acte, es va fer un breu recordatori dels inicis, l’any 1992, per part de la Direcció Infermera d’aquest hospital, del primer projecte d’informatització del pla de cures a nivell nacional.

Per veure un recull de fotografies de l’acte, cliqueu aquí.

Aquest projecte, anomenat Projecte ARES, basat en l’harmonització dels estàndards de cures infermeres amb la constitució d’una base de dades comuna als 8 hospitals de l’ICS per a la prestació, gestió i recerca de cures, i liderat per la Sra. Eulàlia Juvé, es va materialitzar uns anys més tard formant part d’un projecte del Centre Corporatiu ICS (Projecte ARGOS) dins del pla d’informatització de la Història Clínica Compartida.

La implantació es va realitzar en el primer semestre de 2011, a 37 unitats d’hospitalització, i va incloure dos sistemes departamentals integrats en SAP: GACELA CARE per a la gestió i prestació de cures eficients, segures i de qualitat, i SILICON per al registre electrònic de l’administració de medicaments. Als 6 mesos de la implantació, 18.438 pacients tenen registre de cures informatitzats, i l’anàlisi de les seves dades ha permès establir una segona fase de consolidació per millorar-ne aspectes d’utilització.

L’acte va comptar amb la presència d’algunes de les persones que han estat clau i que han fet possible la seva implantació a l’HUB: la Sra. Eulàlia Juvé, secretària tècnica de la Direcció Gerència de l’ICS; la Sra. M. José Argerich, cap d’àrea de Malalties Nefrourològiques de l’HUB; la Sra. Gemma Martínez, cap d’àrea de Formació, Docència i Recerca de l’HUB; la Sra. Cristina Matud, supervisora infermera del Grup ARES i tot l’equip de superusuàries i referents Gacela de tots els torns.

Totes elles van explicar la seva experiència en la implantació des del seu àmbit de responsabilitat.

Cal destacar també la importància d’altres persones que no van participar directament en l’acte però que també han estat clau per tirar endavant el projecte: la Sra. Conxa Faz, supervisora del Servei de Farmàcia, i, molt especialment, totes les infermeres i auxiliars del nostre hospital que han demostrat, una vegada més, el seu compromís amb l’organització i la seva professionalitat i responsabilitat amb els pacients.

Juliol 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email