L’HUB acull una nova promoció de facultatius residents i organitza el Curs d’urgències medicoquirúrgiques

Aquest mes de maig, s’han incorporat a l’Hospital Universitari de Bellvitge 81 nous facultatius titulats en les diferents branques de Ciències de la Salut per les quals el nostre centre està acreditat, per tal de començar a cursar la seva especialització. Aquests facultatius, juntament amb els 40 nous residents de Medicina Familiar i Comunitària i 1 resident de l’Hospital de Viladecans, han assistit al Curs d’urgències medicoquirúrgiques, que ha tingut lloc a l’HUB entre els dies 10 i 21 de maig.

Com cada any, en el Curs d’urgències medicoquirúrgiques han participat com a docents facultatius especialistes de la majoria de serveis mèdics i quirúrgics del nostre Hospital, així com altres professionals. El director del Curs ha estat el Dr. Albert Salazar, director assistencial de la Gerència Territorial Metropolitana Sud.

El Curs ha cobert una iniciació als aspectes més rellevants de l’atenció urgent en un hospital de tercer nivell, així com altres coneixements d’interès per als residents: aspectes legals, seguretat, hospitalització a domicili, o medicina del treball, entre d’altres. Així mateix s’ha dut a terme el curs d’iniciació a la Bioètica. També s’han dut a terme cursos d’introducció a l’informàtica, seguretat, riscos laborals.

Com a complement, les aules del campus de la UB a Bellvitge acolliran durant les properes setmanes tallers d’habilitats clíniques pràctiques, impartits per residents d’anys superiors.

Segons dades del Ministeri de Sanitat, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat el novè gran hospital d’Espanya més sol·licitat aquest any pels nous residents, la qual cosa fa que des de fa més de tres anys ens mantinguem entre els deu hospitals més sol·licitats. Les dades indiquen que, en l’elecció de centre, cada vegada té més importància els avenços i implantació de nova tecnologia, l’estructura docent del centre i el perfil investigador del postgrau.

Juny 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email