L’HUB acull un simposi internacional sobre fibrosi pulmonar idiopàtica

El passat 5 d’octubre, la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge va acollir el simposi internacional Actualització en fibrosi pulmonar idiopàtica, organitzat per la Dra. Maria Molina (HUB), la Dra. Estrella Fernández (SEPAR) i la Sra. Alicia Boquete (AFEFPI). La reunió va comptar amb la intervenció de destacats especialistes de l’Estat espanyol i Mèxic, i s’hi van exposar, a través de diferents ponències, els coneixements bàsics sobre la detecció precoç de la malaltia, els nous enfocaments diagnòstics i terapèutics, i la importància d’un diagnòstic i un enfocament terapèutic precoços.

L’Hospital ha commemorat la Setmana Mundial de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica, que s’ha celebrat arreu del món del 23 al 30 de setembre, amb l’organització d’aquest simposi i, a més, amb una exposició sobre la malaltia i una trobada del Comitè Multicèntric d’Interstici Pulmonar.

Per veure un recull fotogràfic dels actes, cliqueu aquí. Per veure el material de l’exposició, cliqueu aquí.

L’exposició, organitzada per l’Asociació de Familiars i Malalts de Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (AFEFPI), ubicada a l’edifici de Consultes Externes, va incloure cartells informatius sobre els símptomes, diagnòstic, incidència i prevalença, qualitat de vida, maneig i tractament de la malaltia, i sobre les esperances de futur a través de la recerca.

Coincidint amb aquest event, el 25 de setembre va tenir lloc una reunió extraordinària del Comitè Multicèntric d’Interstici Pulmonar, format per especialistes de l’Hospital Universitari de Bellvitge i dels diferents centres hospitalaris de la seva àrea d’influència.

La fibrosi pulmonar idiopàtica és una malaltia respiratòria minoritària que no disposa de cap tractament curatiu i que presenta una supervivència mitjana de 3 a 4 anys des del moment del diagnòstic. Afecta bàsicament persones més grans de 50 anys, si bé la incidència s’està incrementant i ja es troben casos en menors de 40 anys. Actualment s’ha obert una nova esperança amb l’aparició de fàrmacs que alenteixen la progressió funcional respiratòria de la malaltia.

La Unitat Funcional d’Interstici Pulmonar de l’HUB, constituïda i acreditada formalment l’abril de 2012, parteix d’un grup ja consolidat des de fa anys d’estudi de les malalties pulmonars intersticials difuses que és, actualment, un dels referents a Catalunya i Espanya en el seu àmbit. Pertany a la Direcció Clínica de Malalties Respiratòries i està coordinada per la Dra. Maria Molina Molina.

És un equip multidisciplinari en el qual estan integrats, a més del Servei de Pneumologia, membres dels serveis d’Anatomia Patològica, Radiodiagnòstic i Cirurgia Toràcica, així com el grup monogràfic de sarcoïdosi i el Laboratori de Pneumologia Experimental.

Octubre 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email