El Dr. Sebastiano Biondo, cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva d’HUB, amb el suport d’Ethicon Sutures, ha organitzat, el dia 15 de juny, un curs docent sobre paret abdominal per a residents del primer i segon any d’especialitats quirúrgiques (Ginecologia, Urologia, Cirurgia Vascular i Cirurgia General) de diversos hospitals.

L’HUB acull un curs sobre paret abdominal per a residents de diversos hospitals

La paret abdominal és un dels aspectes en comú entre especialitats quirúrgiques. A més, està implicada en un alt percentatge de complicacions postoperatòries, tant precoces com tardanes, que suposen importants problemes per al pacient i de costos sanitaris.

Durant la reunió, s’han discutit i posat al dia els aspectes tant teòrics com pràctics de la paret abdominal, des de la seva anatomia i fisiologia fins al tancament de laparotomies, l’ús de pròtesis, les complicacions i la seva prevenció.

L’objectiu principal de la reunió ha estat remarcar l’extrema importància que tenen les complicacions relacionades amb les laparotomies i l’important paper que juguen els cirurgians en aquest aspecte. Per aquesta raó, i amb la intenció de sensibilitzar els futurs especialistes des d’una fase inicial de la seva formació, la reunió ha estat dirigida a residents del primer i segon any.

Un altre objectiu important ha estat involucrar totes aquelles especialitats quirúrgiques que necessiten realitzar laparotomies per tractar patologies de la seva competència.

El curs ha constat de dues parts: una de teòrica, amb discussió activa i presentació de vídeos, i una altra de pràctica, amb simuladors per realitzar el tancament de paret i corregir aspectes tècnics. També s’ha realitzat una enquesta anònima als participants per millorar aspectes de cara a futurs cursos.

Hi han assistit 24 residents del nostre Hospital i de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, l’Hospital General de l’Hospitalet, i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Els professors han estat el Dr. Eloy Espin i el Dr. Manuel López Cano, de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron; el Dr. Antonio Codina, de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, i el Dr. Zoilo Madrazo, el Dr. José Manuel Francos i el Dr. Domenico Fraccalvieri de l’HUB.

Juny 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email