L’HUB acull les IV Jornades d’Actualització en ELA

El passat 20 de juny, l’Hospital Universitari de Bellvitge va acollir les IV Jornades d’Actualització en ELA, organitzades per l’HUB, la Fundació Miquel Valls i FUNDELA.

Durant les Jornades, es va analitzar l’estat actual de la investigació de l’ELA i els reptes socials, sanitaris, psicològics i ètics a l’hora d’afrontar la malaltia. Al mateix temps, va servir per donar més rellevància i visibilitat al Dia Mundial per la Lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, que es commemora el dia 21 de juny.

Van comtpar amb la presència de destacats professionals nacionals del món científic i assistencial i la participació de l’eminent neuròloga irlandesa Orla Hardiman, recentment guardonada amb el Forbes Norris Award de la International Alliance of ALS/MND Associations.

Vegeu el vídeo.

Tots ells van presentar diferents ponències i taules de debat sobre els darrers avenços relacionats amb la genètica, la fisiopatologia, la teràpia cel·lular, les estratègies terapèutiques, la nutrició i l’ètica en el tractament de l’ELA.

La Unitat Multidisciplinària d’Atenció a l’ELA de l’HUB és la que visita més persones afectades d’ELA de tota Catalunya i un dels grans referents en l’assistència i la recerca d’aquesta malaltia a casa nostra. A la Unitat, els afectats són atesos per un equip multidisciplinari especialitzat en ELA amb l’objectiu de cobrir totes les necessitats derivades de la malaltia.

Juny 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email