L’HUB acull la VI Jornada de Formació Especialitzada de l’ICS i XIV Jornada de la Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya

El passat 28 de setembre, l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) va acollir la VI Jornada de Formació Especialitzada de l’ICS i XIV Jornada de la Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya (XCDC), que va comptar amb 200 participants d’arreu de Catalunya.

Entre els assistents, es va comptar amb caps d’estudis, tutors, tècnics de salut, residents i professionals relacionats amb la formació sanitària especialitzada (FSE) de tots els centres docents de Catalunya, amb la finalitat d’unificar i millorar la qualitat de la formació.

La Jornada va ser inaugurada pel Dr. Francesc Sancho, secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut; el Dr. Joan Viñas, president del Consell d’Administració de l’ICS i el Dr. Alfredo García, director gerent de l’HUB i la Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS).

Podeu veure un recull de fotos de l’acte clicant aquí.

Les temàtiques d’interès d’aquesta edició van ser diferents metodologies d’aprenentatge que es poden dur a terme i valorar la situació actual de la FSE en relació amb les unitats docents multiprofessionals (UDM) i la troncalitat.

A la primera taula rodona, es van presentar diferents experiències en la realització del portafoli on-line, del que tenen amplia experiència les unitats docents d’Atenció Familiar i Comunitària, i l’aprenentatge basat en la resolució de problemes. La segona taula es va centrar en el progressiu desenvolupament de les UDM, de recent implantació, exposant la situació actual de les diferents unitats que hi ha al nostre país, així com el futur de la troncalitat i els seus reptes. Finalment, a la sessió de comunicacions es van presentar les experiències formatives i projectes de recerca realitzats per diferents Unitats docents.

L’exposició de les conclusions i el tancament de la Jornada van anar a càrrec de la Dra. Antònia Sans, presidenta de la XCDC, i la Dra. Rosa Villalonga, presidenta de la Comissió de Docència i cap d’estudis de l’HUB.

Octubre 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email