L’HUB acull la segona edició del Curs d’especialització en Ultrasonografia Encoscòpica

Entre els dies 6 i 17 de febrer, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha acollit les pràctiques presencials de la segona edició del Curs Universitari d’especialització en Ultrasonografia Endoscòpica (USE) per la Universitat Oberta de Catalunya.

El Curs està dirigit pel Dr. Modesto José Varas, del Centre Mèdic Teknon, i coordinat pel Dr. Joan Gornals, de l’Hospital Universitari de Bellvitge. En aquesta edició, participen com a alumnes 20 facultatius especialistes, procedents d’Espanya i de Sudamèrica, els quals, durant aquests dies, han pogut assistir a desenes de procediments d’aquesta tècnica i també a seminaris teòrics, impartits majoritàriament per metges del nostre centre.

La ultrasonografia endoscòpica, també anomenada ecoendoscòpia, és un procediment que combina les tècniques de l’endoscòpia i de l’ecografia. El desenvolupament que ha conegut en els darrers anys (increment de la resolució, ús de tres dimensions, Doppler-color, incorporació de minisondes…) li ha donat una important aplicabilitat diagnòstica, intervencionista i terapèutica.

L’HUB, a més de la seva intensa tasca com a centre docent associat, des del 1990, a la Universitat de Barcelona, és, des de fa dos anys, unitat col·laboradora docent de l’Àrea de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya.

Febrer 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email