Aquest mes de setembre, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat la seu de dos cursos sobre càncer de tiroide.

Del 19 al 21 de setembre, ha tingut lloc el X Workshop sobre càncer avançat de tiroide, organitzat per la Unitat de Cirurgia Endocrina del Servei de Cirurgia General i Digestiva del nostre centre i Ethicon Endo-Surgery.

L’HUB acull dos cursos sobre càncer de tiroide

Aquest workshop, adreçat a professionals amb activitats en unitats de cirurgia endocrina o interès en aquesta àrea, ha inclòs l’assistència a sessions quirúrgiques reals. S’hi han tractat temes com ara l’anatomia quirúrgica del coll; l’ús i el valor predictiu de PTHio; l’estadificació preoperatòria, les indicacions, els aspectes tècnics i els tipus de buidatge; l’estat actual del seguiment d’aquest càncer; les opcions terapèutiques en cas de recidiva, i la cirurgia del nervi laringi.

Per altra banda, del 26 al 30 de setembre, l’Hospital ha acollit el I Curs d’Especialització en Càncer Diferenciat de Tiroide, organitzat conjuntament pel grup de treball de càncer de tiroide de la Sociedad Española de Endocrinología i Nutrición (coordinat pel Dr. José Manuel Gómez i la Dra. Anna Lucas) i la secció de cirurgia endocrina de l’Asociación Española de Cirujanos (coordinada pel Dr. Pablo Moreno), amb la col·laboració de Genzyme.

Ha estat un curs teoricopràctic amb casos reals, vídeos i pràctiques amb ecografia, citologia i anatomia patològica, entre d’altres, que es repetirà anualment en diferents seus i aspira a convertir-se en un referent nacional.

El càncer de tiroide té un molt bon pronòstic en la majoria de casos, però hi ha un subgrup de mala evolució en què diversos tipus de tractament fracassen. En els darrers anys, l’ús sistemàtic de l’ecografia en l’estadificació i la introducció de noves tecnologies han permès fer la cirurgia i el buidatge ganglionar amb més eficàcia i menor índex de complicacions.

Octubre 2011

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email