La simptomatologia específica i la dificultat de diagnòstic de la fibrosi pulmonar idiopàtica (FPI), unides a la falta d’informació sobre la malaltia, fan que cada dia esdevingui un nou repte per a les persones que la pateixen.

Un grup de pacients d'FPI realitza exercicis específics a l'Hospital de Bellvitge

Amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest greu i poc coneguda malaltia i amb motiu de la celebració de la Setmana Internacional de la FPI, el dimecres 20 de setembre l’Hospital Universitari de Bellvitge s’afegeix al #RetoMaratónFPI. La iniciativa, impulsada per l’Asociación de Familiares y Enfermos con FPI (AFEFPI) i Roche, està inspirada en la marxa dels sis minuts, una de les proves diagnòstiques utilitzades pels professionals sanitaris per avaluar la funció respiratòria dels pacients.

El vestíbul de Consultes Externes de l’hospital acollirà una rèplica a escala de l’arribada d’una cursa amb un marcador que anirà sumant els passos de totes les persones que el travessin fins arribar als 42.195 metres que conformen una marató. Aquesta distància recorreguda ha de servir per apropar la FPI a la societat, fent que cada pas donat tingui valor en la lluita contra malaltia.

Professionals de la Unitat Funcional d’Interstici Pulmonar de l’Hospital de Bellvitge, com ara la Dra. Maria Molina, cap d’aquest grup de treball multidisciplinar referent en l’abordatge de la FPI, resoldran dubtes i informaran sobre la malaltia.

13 de setembre

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email