L’Hospital Universitari de Bellvitge s’acosta als nens de Guinea Equatorial

Inaugurada una exposició de Maria José Alonso, infermera i cooperant

“Bolondo a l’escola” és el títol de l’exposició de fotografies que es pot veure des d’ahir a la planta baixa de l’edifici principal de l’Hospital Universitari de Bellvitge. La mostra recull un total de 16 imatges captades per la infermera Maria José Alonso durant la seva estada l’any 2013 en aquest poblat de Guinea Equatorial, on va participar com a cooperant de la mà de l’organització Desarrollo 2000. Amb aquesta exposició l’Hospital Universitari de Bellvitge reafirma el seu compromís amb la cultura, canalitzat a través de l’espai Bellvitge Art, i promociona la cooperació sanitària internacional, una de les apostes del centre en matèria de Responsabilitat Social Corporativa.

Maria José Alonso, infermera de l’hospital des de 2008, va explicar en la inauguració de la mostra que l’objectiu és donar visibilitat als infants de Bolondo i recaptar fons per arranjar l’escola d’aquesta petita localitat de la zona rural de Guinea Equatorial, que acull nens d’entre 2 i 18 anys. Les fotografies, en blanc i negre, recullen els rostres dels nens i les nenes amb què aquesta professional va treballar durant la seva estada a l’Àfrica. “La meva experiència va ser molt enriquidora i em vaig emportar el millor d’aquell país: el record dels infants”, va dir. Alonso va guanyar a la tardor el XXIV Concurs de Fotografia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i el premi la va encoratjar a organitzar aquesta exposició. Es podrà veure a l’edifici principal del centre sanitari fins al 24 de juliol.

Aquesta és la segona mostra que s’inaugura en les darreres setmanes en el marc del projecte Bellvitge Art, una iniciativa cultural que enguany ha celebrat el 25è aniversari i que busca fer més agradables els espais d’espera de l’hospital i alhora ser un factor de motivació per als professionals de la institució.

El 3 de juny es va inaugurar “Una mirada al Níger”, de Xisca Figuerola, amb imatges dels infants que ajuda en aquell país la Fundació Campaner, una entitat que lluita per combatre la noma, definida també com la malaltia de la pobresa. El causant és un bacteri que, per falta de nutrició i higiene, ataca els infants més vulnerables i els pot causar la mort.

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email