L’Hospital Universitari de Bellvitge participa en una campanya de conscienciació sobre la prevenció de l’ictus

El passat 29 d’octubre, l’Hospital Universitari de Bellvitge va participar en una campanya de conscienciació sobre la importància de prevenir i reconèixer els primers símptomes de l’ictus. L’ictus és la segona causa de mort i la primera causa de discapacitat greu a casa nostra. A Catalunya, es produeixen cada any prop de 12.500 nous casos d’aquesta malaltia. Catalunya disposa de 8 unitats d’ictus, amb 38 llits, fet que la situa com la comunitat de l’Estat amb més unitats especialitzades en aquesta patologia. Aquesta intervenció es va celebrar simultàniament en 31 hospitals de l’Estat espanyol, organitzada pel Grup d’Estudi de Malalties Cerebrovasculars de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) i Boehringer Ingelheim.

En el marc d’aquesta iniciativa, professionals del Servei de Neurologia del nostre centre van realitzar a la Sala Vicenç Ferrer proves als ciutadans per determinar el risc de patir un ictus, com són la determinació de la pressió arterial, la determinació de la glucèmia, i un eco-Doppler per comprovar l’estat de les artèries, i van oferir informació sobre la prevenció de la malaltia i la manera de reconèixer-ne els símptomes.

A més de l’Hospital Universitari de Bellvitge, a Catalunya van participar en la campanya l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l’Hospital Universitari Josep Trueta i Althaia Xarxa Assistencial Universitària.

Novembre 2012

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email