L’Hospital Universitari de Bellvitge ha superat durant el 2017 el seu rècord d’implantació d’assistències ventriculars de llarga durada, amb la col·locació d’un total de 8 dispositius d’aquestes característiques. Al mateix temps, ha estat el centre de l’Estat espanyol amb més activitat en aquest àmbit, ja que ha implantat 8 dels 15 dispositius d’aquest tipus que s’han posat arreu de l’Estat.

L'Hospital de Bellvitge ha estat pioner en l'ús de dispositius mecànics d'assistència ventricular

L’ús d’assistències ventriculars de llarga durada està experimentat un auge en els darrers anys arreu del món pels bons resultats d’aquests dispositius i per la manca de suficients donants de cor per a trasplantaments. Es tracta de sofisticades bombes que porten la sang del ventricle esquerre del cor a l’artèria aorta, alimentades mitjançant una connexió a unes bateries externes. S’implanten tant, de forma temporal, a pacients que esperen un trasplantament de cor com, de forma definitiva, a persones per a les quals el trasplantament està contraindicat, i que no tindrien cap expectativa de vida sense l’existència d’aquest dispositiu. Els seus resultats són similars als dels trasplantaments convencionals.

L’Àrea del Cor de l’Hospital de Bellvitge ha estat pionera i impulsora des de fa anys de l’ús de dispositius mecànics d’assistència ventricular. És centre referent en trasplantaments i assistències ventriculars mecàniques per a una població de 2,5 milions de persones, i organitza un dels més prestigiosos cursos internacionals d’assistència circulatòria mecànica. Està acreditat com a centre assistencial d’excel·lència per la Societat Espanyola de Cardiologia i com a centre internacional de referència per a la formació i l’entrenament d’especialistes en la matèria.

9 de gener de 2018

Notícies relacionades |Noticias relacionadas | Related news

Comments are closed.

Home | eHub | Email